Now

Wat houdt me op dit moment bezig?

Oktober 2021

Online > Offline
Mijn telefoon begon aardig wat tijd van me te stelen, met dingen die uiteindelijk niets bijdragen aan mijn leven. Noch aan het leven van de mensen rondom mij. Ik zit in een digitale declutter en het doel is om tegen het einde van dit jaar minder dan 30 minuten schermtijd te hebben.

Consumption > Creation
De digitale declutter ondersteunt de shift van consumeren naar creëren. Door de tijd die vrijkomt heb ik tijd te besteden aan meer inspirerende projecten. Zoals de Daily Post, Podcasting en het herwerken van notities. Maar ook om soms doelloos rond te hangen.

Efficiëntie > Effectiviteit
Door heen de jaren heb ik aardig wat efficiëntiewinsten geboekt. Betere manier gevonden om meer dingen te doen. Ik ben nu vooral op zoek naar de juiste dingen om te doen. Daarvoor werk ik aan een interessant model. Het is een balanced scorecard voor persoonlijk gebruik. Dit gekoppeld aan OKR’s.

Socializing > Self-authoring > Self-transforming
In het verleden bleef ik wel eens haken achter hokjes. Of normen. Ik heb nu een duidelijke agenda, die ik volg. Kegan schreef hier interessante dingen over.

Interessante concepten > Implementeren
Morning pages
Deep work
Personal kanban
Forcing functions
Time-blocking
Daily Drip

November 2020

Work
De toekomst uitstippelen van Brandbeveiligingshop.be, de grootste Brandbeveiligingshop van België. We gaan verhuizen en enkele interessante wendingen geven aan het bedrijf. Afwisselend: exciting & frightening!

Love
Intensief aan het lezen over ouderschap, opvoeding en onvoorwaardelijke liefde om tot een eigen pedagogie te komen. Terug de loopdraad aan het oppikken.

Play
Onvoldoende tijd spendeer ik eraan, maar de Türing Tumble is echt wel een aanrader. Daarnaast broed ik op De Polonaise. De Polonaise wordt nu wekelijks verzonden!

Work, Love & Play combined
Sinds ik mid 2020 begon met Roam Research is niets meer hetzelfde. Ik gebruik het voornamelijk als Second Brain en om mijn gedachten helder te krijgen. Het is ook erg handig om gewoon écht alles wat door je hoofd spookt met elkaar te verbinden.

Locatie
Kessel-Lo

Deze pagina is geënt op de now-pages van Derek Sivers.